Koskenkorva je prémiová fínska vodka vyrobená z tých najlepších prírodných ingrediencií. Na jej výrobu je použitý najsevernejšie pestovaný jačmeň na svete, čistá nefiltrovaná podzemná voda a nepretržitá destilácia, ktoré jej dodávajú jedinečný štýl.
Destiluje sa vo fínskej obci Koskenkorva už od roku 1953.
Pri výrobe vodky Koskenkorva sa kladie veľký dôraz na udržateľnosť a cirkulárnu ekonómiu, kedy miera recyklácie dosahuje 99,9%. Za všetku prácu v oblasti recyklácie a udržateľnosti dostal liehovar Koskenkorva cenu zelená spoločnosť roka 2018. V roku 2019 získala vodka Koskenkorva zlatú medailu na súťaži The Vodka Masters v kategórii prémium.
V malej fínskej dedinke Koskenkorva žije iba necelých 2 200 obyvateľov. Pred viac ako šesťdesiatimi rokmi nemali nič, ale napriek tomu stvorili bohatstvo, ktoré obdivuje celý svet. Život tam nie je komplikovaný, práve naopak. Denne tam ľudia pracujú len s najlepšími ingredienciami prírody. Majú k dispozícii kvalitný, najsevernejšie pestovaný jačmeň na svete, čistú nefiltrovanú podzemnú vodu, oddaných farmárov, vycibrený destilačný proces, a to im stačí. Ich vodka z dediny, ako ju nazývajú, je jedna z najjemnejších a najčistejších na svete.
Závod spotrebuje približne 210 miliónov kilogramov jačmeňa ročne, čo je takmer 15 % z celkovej úrody jačmeňa vo Fínsku. Spoločnosť pomáha poľnohospodárom, aby maximalizovali efektívnosť hospodárenia, aby zabezpečovali životaschopnosť jačmeňa, a tak rozumne využívali jeho výživné látky.
Prvý produkt ešte s prívlastkom Viina prišiel na trh v roku 1953 a používal sa v miešaných nápojoch. O sedem rokov neskôr sa stal najobľúbenejším v celom Fínsku a dodnes je Koskenkorva najpredávanejšou značkou liehoviny v krajine. V tom istom roku sa dostala na trh aj Koskenkorva Vodka a dodnes je držiteľom mnohých svetových cien, napr. zlatej medaily z The Vodka Masters v kategórii premium z tohto roka.
Koktejly z vodky Koskenkorva